Party pod maskama

11.veljače 2018., Caffe bar Epoca bio je ispunjen smijehom, pjesmom i plesom. Naš Studio je prvi puta organizirao ‘’Party pod maskama’’ na koji su se odazvali svi polaznici, gdje su sa svojim roditeljima proveli zabavno popodne....Više
11.02.2018.

Party pod maskama


 11.veljače 2018., Caffe bar Epoca bio je ispunjen smijehom, pjesmom i plesom.

Naš Studio je prvi puta organizirao ‘’Party pod maskama’’ na koji su se odazvali svi polaznici, gdje su sa svojim roditeljima proveli zabavno popodne. Pokazali su veliku kreativnost i maštu u maskiranju te je Mot podijelio  tri nagrade i to za najbolju frizuru, najbolju masku i najbolju plesačicu.
6. razglednica hrvatskog sabora kulture

30. travnja, najstarija plesna skupina Magic otputovala je u Zagreb na 6. razglednicu kulturno-umjetničkog amaterizma RH koja šestu godinu za redom predstavlja kolaž ponajboljih...Više
30.04.2017.

6. razglednica hrvatskog sabora kulture


30. travnja, najstarija plesna skupina Magic otputovala je u Zagreb na 6. razglednicu kulturno-umjetničkog amaterizma RH koja šestu godinu za redom predstavlja kolaž ponajboljih ostvarenja bogatog stvaralaštva hrvatskih amatera. Hrvatski sabor kulture pod svojim okriljem okuplja 928 kulturno-umjetničkih udruga s 1606 sekcija i više od 80 000 članova.
Plesači su se predstavili prošle godine na 27. Susretu plesnih ansambala sa dvije koreografije Josipe Kalac, gdje je stručno povjerenstvo izabralo da naša Udruga u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog bude predstavnik koji će predstaviti kompletnu plesnu umjetnost Hrvatskog sabora kulture.
Ponosni smo da smo kao jedini istarski predstavnik imali priliku promovirati našu županiju, naš grad i umjetnost kojom se bavimo.
otvoreni sat

Naše najmlađe plesačice iz skupina Diamond, Angels i Stars pozvale su svoje mame i tate 13. i 14.03. na Otvoreni sat. Pod budnim okom tete Stele pokazali su kako izgleda njihov trening, što su novoga naučile i koliko su napredovale....Više
13.-14.03.2017.

otvoreni sat


Djeca odlaskom na ples razvijaju radoznalost i želju za učenjem. Za većinu predškolaca koji kreću na satove plesa, ti satovi biti će prvo mjesto gdje će se susresti s postavljenim pravilima koje je važno poštivati, kao i s rutinom koja nije postavljena od strane roditelja. Tako imaju priliku naučiti slušati naredbe i upute i učiti od drugih odraslih što će svakako pozitivno utjecati na kasniji razvoj njihova karaktera i osobe. Od posebne koristi to će im biti pri polasku u školu. Na satovima plesa naučiti će značenje pojma “timski rad” u poprilično ranoj životnoj dobi, ali i kako ispravno komunicirati s djecom svojih godina, kao i saslušati ostale. Ples je svakako odlična aktivnost koja će djeci pomoći u razvoju stabilnosti i motorike. Ples je dio umjetnosti. Djeca će imati priliku istražiti svoju kreativnost, ali i naučiti koncepte glazbe i ritma. Sudjelovanje u plesnim predstavama (bilo samo u studiju ili na “pravim” nastupima) djeci daje samopouzdanje i vjeru u sebe da mogu nešto postići.
Sve gore navedeno plesne skupine Diamond, Angels i Stars htjele su pokazati svojim mamama i tatama koji su bili pozvani 13.i 14. 03. na Otvoreni sat. Pod budnim okom tete Stele pokazali su kako izgleda njihov trening, što su novoga naučile i koliko su napredovale.
Podizanje plave zastave

09.06.u Poreču i okolici podignute su 22 Plave zastave, simbola očuvanog okoliša i čistog mora, dobre uređenosti plaža i pratećih sadržaja. Središnja svečanost održana je na Gradskom kupalištu u prisutnosti predstavnika Grada, Turističke zajednice ...Više
09.06.2017.

Podizanje plave zastave


09.06.u Poreču i okolici podignute su 22 Plave zastave, simbola očuvanog okoliša i čistog mora, dobre uređenosti plaža i pratećih sadržaja. Središnja svečanost održana je na Gradskom kupalištu u prisutnosti predstavnika Grada, Turističke zajednice i hotelijerskih kuća.
U prigodnom programu ovog lijepog događaja naše plesne skupine Twinkle i Acro skupina djevojčica iz skupine Fame izvele su dvije točke koje je brojna publika nagradila velikim pljeskom.
međunarodni dan plesa

Ples je sastavni dio svake kulture i bez njega bi život čovjeka bio nezamisliv. Uloga plesa je da donese vizije, svijest, da prenese poruku u svrhu stvaranja boljeg svijeta, a kako bi kultura plesanja bila promicana na pravi način, od 1982.godine, svakog 29. travnja...Više
29.04.2017.

međunarodni dan plesa


Ples je sastavni dio svake kulture i bez njega bi život čovjeka bio nezamisliv. Uloga plesa je da donese vizije, svijest, da prenese poruku u svrhu stvaranja boljeg svijeta, a kako bi kultura plesanja bila promicana na pravi način, od 1982. godine, svakog 29. travnja slavimo Međunarodni dan plesa.
Naši plesači obilježili su taj dan kratkim plesnim programom na Trgu slobode pred brojnom domaćom publikom i turistima. Skupine Magic i Feniks izvele su koreografije Josipe Tadijanović, „Dah“ i Aleksandre Hodak „Zrak“ , te ujedno najavile plesni film “Maov posljednji plesač” koji je inspirativna priča o Liju Cunxinu i njegovom izuzetnom putovanju od siromašnog odrastanja u ruralnoj Kini do internacionalne slave kao baletana svjetske klase. Borbe, žrtvovanja, trijumfi, kao i prva ljubav i slava prikazani su nasuprot boli zbog izgnanstva.
predstavljanje slikovnice Lavov san u Baderni

Ponosni smo što je autorica Vesna Tripar ponovno imala priliku predstaviti prvu slikovnicu u izdanju Udruge Mot 08 „Lavov san“. U Mjesecu knjige, iz ciklusa Petkom u pet, u petak, 28. listopada...Više
28.10.2016.

predstavljanje slikovnice Lavov san u Baderni


 Ponosni smo što je autorica Vesna Tripar ponovno imala priliku predstaviti prvu slikovnicu u izdanju Udruge Mot 08 „Lavov san“.
U Mjesecu knjige, iz ciklusa Petkom u pet, u petak, 28. listopada 2016. godine, u stacionaru Baderna, autorica je ispričala sve o laviću Mumbi, njegovoj nostalgiji za domom i predstavi kojom su ga djeca uprizorila jer „iz pokreta nastao ples, ples je stvorio predstavu, predstava je upotpunjena pričom, crtežom, ilustracijama i nastala je slikovnica''.
Uz priču, publika je pogledala isječke iz istoimene predstave i za kraj, djeca su nacrtala najdraže likove iz slikovnice kojima će ukrasiti prostor knjižničnog stacionara.
Starije ►Copyright © Mot08 Poreč 2015 - 2022